Skapa mer tid för ditt spelande

Att spela datorspel är en väldigt uppslukande hobby som kan ta många timmar per spelsession. Men samtidigt gör sig vardagen påmind även för den värsta spelnörden, där disken måste diskas, maten måste handlas och elbilen laddas. För att skapa mer tid till ditt datorspelande kan du skaffa produkter som sparar tid i vardagen och även jobba på distans.

Med en Easee får du en uppkopplad, smart och snygg laddbox som du kan använda för smartladdning, vilket ger dig halva priset på elen du använder för att ladda din elbil. Du kan använda dig av ”Grön teknik”-avdraget som låter dig dra av hälften på installation och material av din laddbox. Med smartladdning och produkter från Tibber kan du spara tid när du behöver resa och handla mat, och i stället lägga ner mer tid på dina datorspel.

Bygg en spelhörna

För att kunna ägna dig åt ditt spelande en så stor del av tiden som möjligt behöver du en bra spelhörna med rätt produkter och utrustning. Här är det viktigt att tänka på säkerheten och dra kablarna på ett korrekt sätt, så att din spelhörna får all den ström den behöver. Du kan också behöva tänka på belysningen i ditt spelrum, så att du hittar alla spel och tillbehör du behöver och inte förlorar speltid på grund av dålig organisation.

Jobba som spelrecensent

Ett sätt att skapa mer tid för spelande är att slå ihop ditt jobb med ditt spelintresse. Detta kan du göra genom att jobba som spelrecensent, där du till exempel kan börja med att starta din egen spelblogg. Här kan du tjäna pengar när du bloggar om dina favoritspel, vilket förstås kräver att du först lägger ner mycket tid på att gå igenom och testa spelen. Efter att du lagt upp dina recensioner på bloggen kan du därefter göra en ansökan till Googles eget annonsprogram Adsense. Du har också möjlighet att gå med i affiliatenätverk för att tjäna pengar på din blogg, eller ”monetisera” den. På detta sätt får du mer tid till att spela samtidigt som du tjänar pengar till mat och räkningar.

Digitala nomader

Allt fler har börjat att frilansa på heltid som ”giggare” där de tar kortare uppdrag och jobbar på distans. Detta ger större frihet i vardagen då det inte kräver samma uppbundenhet vid en anställning som kräver ett visst antal arbetstimmar varje dag. Varannan svensk skulle nu kunna tänka sig att arbeta i en annan anställningsform än ”tillsvidarevarianten”, vilket går att utröna från en ny undersökning från Sifo. Emelie Fågelstedt har jobbat som giggare i över tio år, bland annat som digital nomad i London och Tokyo. Hon var med om att starta ett nätverk vid namn ”Svenska nomader” där giggare och digitala nomader samlas. Hon jobbar nu hemifrån och i ett co-working space tillsammans med andra frilansare. Genom att arbeta platsoberoende får du mer tid över till dina hobbies, som att spela datorspel.