Spel i datorns webbläsare

När det gäller onlinespel finns en hel del sådana som spelas i datorns webbläsare. I regel spelar man ensam eller mot simulerade figurer. Spelen kan gå ut på olika saker. I vissa av dem lagar man mat, i andra ska man ta hand om husdjur eller vilda djur.

Är spelen krävande för datorn?

Spel som körs i webbläsaren är i regel inte speciellt krävande för datorn. Det beror helt enkelt på att spelen är skapade för att de inte ska ta för lång tid att ladda. Spelen ska inte heller ta plats på datorn även om det ibland kan förekomma att lite utrymme behövs för att de framsteg som gjorts i spelet ska kunna sparas lokalt på datorn.

När det gäller den här typen av spel brukar de gå relativt snabbt att spela igenom. En del av dem är bara kortare partier av kortspel, memory eller liknande.

Går det att spela flera spelare?

Ibland kan de här spelen spelas tillsammans med andra över internet men det är ovanligt. Det är desto vanligare att två personer kan spela vid samma dator. Då styr den ena personen med piltangenterna, och den andra med tangenterna W, A, S och D. Det ger lite mer gemenskap i spelen.

Vem lämpar sig spelen för?

Webbläsarspel finns i flera olika varianter, både för vuxna och barn. Det finns också olika spelsamlingar eller bibliotek online där flera webbläsarspel samlas i olika kategorier, sedan kan man spela spelen direkt på den sajten. Det gör att risken är mindre att barn hittar till spel de inte bör spela. Men som förälder bör man alltid ha koll på vad det är barnen spelar oavsett om det är webbläsarspel eller inte. Ibland kan det nämligen dyka upp olämpliga saker även i de spel som ser fredliga ut.

Kan man spela även om man inte har internet?

När det gäller spel som körs i webbläsaren kan de inte spelas om man inte har internet. Om man redan kör ett spel och nätet slutar fungera kommer spelet också att stanna. Spelen behöver i regel inget jättesnabbt internet för att fungera men om man har ett internet med begränsad datamängd kan det vara så att den tar slut extra snabbt när man spelar lite mer online.