Vad är RPG-spel?

RPG, eller role playing game, är ett spel där man spelar en hjälte, krigare, magiker eller rouge. I ett role playing game kan du skapa din egen karaktär där du även bestämmer ras (till exempel alv, människa eller ödla), kön, utseende samt kroppsbyggnad. När du har valt din hjälte kan du utforska den värld som spelet utspelar sig samt dess olika arter och karaktärer. I ett RPG kan du antingen röra dig fritt i en öppen värld eller enligt en förutbestämd värld.

För att kunna utveckla din karaktär kommer du att behöva erfarenhet eller experience points (XP). Detta är nödvändigt för att kunna ta dig vidare i spelet och få bättre fighting skills, vapen och rustning. Genom olika uppdrag samt tjänster som du utför för andra kommer du att tjäna erfarenhet och växa till en högre nivå. När din hjälte uppgraderas kommer han eller hon även att få bättre styrka, diplomati, magi samt intelligens och så vidare.

I många RPG:n kan du välja om du vill att din karaktär ska vara ond eller god. Beroende på ditt val kommer du att få olika uppdrag samt hur din karaktär kommunicerar med andra i spelet. Du kan vara godhjärtad, trevlig samt karismatisk eller otrevlig och arrogant, vilket oundvikligen kommer att leda till varierande konsekvenser. Om du utför onda dåd eller uppdrag kommer du snart att upptäcka att personer i spelet inte vill interagera med dig och kan i vissa fall även attackera dig. Även om din karaktär inte är ond men väljer att låta en ond person överleva från en strid kan det få negativa konsekvenser längre fram i spelet.

Ett RPG kan utspela sig i olika typer av världar såsom den apokalyptiska världen i Fallout-serien, en sci-fi-värld i Mass Effect-serien, en fantasivärld såsom Final Fantasy-serien, Dragon Age-serien eller Elder Scrolls. En viktig del av ett RPG spel är spelets design och dess karaktärer. En lyckad spel design kan vara avgörande för spelets popularitet. Precis lika viktigt är det för ett företag att skapa en unik, igenkännbar och attraktiv design som representerar företaget. För dig som har ett företag erbjuder företaget Klingit ett nytt sätt att skapa grafisk design både billigare och enklare. Hos https://klingit.com/sv/ kommer du att få hjälp av topptalanger inom design att leverera ditt företag en egen och unik design av högsta kvalitet som kommer att överträffa dina förväntningar. Genom Klingit kommer du att få smartare, mer kostnadseffektivt och snabbare varumärkesarbete utan att behöva anlita dyra in house-designers.

Det finns många otroligt bra RPG-spel att välja mellan idag och de bästa rollspelen är inte alltid de nya bästsäljarna. Många klassiska titlar är väl värda att spela, såsom Daggerfall eller Morrowind från Elder Scrolls-serien som garanterat kommer att ge en spännande spelupplevelse. Förunderliga världar öppnar sig för dig som spelare att utforska som aldrig kommer att sluta överraska dig. Dagens bästa open world-spel erbjuder fantastiska spel, såsom The Witcher 3: Wild Hunt som innehåller allt man kan önska. Men även spel såsom Assassin’s Creed Odyssey samt Grand Theft Auto V tar open world-speldesign till en ny nivå. Bethesda (skaparna av Elder Scrolls-serien) ligger bakom senaste spelet i Fallout-serien Fallout 4 som är ett av världens mest populära retro-apokalyptiska spel.