Lär dig förvalta pengar och sköta betalningar genom dataspel

80.248.231.213 Sites > storakulturbloggpriset.se > Varianter av dataspel > Lär dig förvalta pengar och sköta betalningar genom dataspel

Bland unga är dataspel kanske ett av de roligaste sätten att lära sig nya saker och utveckla sina färdigheter. Samtidigt finns det många unga kämpar med sin privatekonomi och sina stora skulder, varav många har försenade betalningar med ett inkassokrav. Företag med behov av inkasso vänder sig till Intrum som är ett marknadsledande kredithanteringsföretag med kontor i 24 länder och 10 000 anställda. Intrum hjälper företag att ta hand om sina kunder och få de att betala sina skulder samt uppnå en sund privatekonomi.

Intrum erbjuder följande tjänster:

  • Inkasso och kravhantering.
  • Digital inkassotjänst för den som har ett enstaka inkassoärende då och då.
  • Faktura – reskontrahantering.
  • Hjälp med olika typer av delgivningar.

Att slippa bli skuldsatt och få inkassokrav är ett tillräckligt starkt skäl till att lära sig förvalta sina pengar bättre. Ett annat skäl är att kraven i inkassoprocessen anpassas efter kundens betalningshistorik. Utifrån denna information kommer Intrum att skilja på dem med mindre skulder och större skulder för att välja adekvata åtgärder. På så sätt får Intrum möjlighet att erbjuda individuella lösningar och situationsbaserade åtgärder som ökar sannolikheten för full betalning.

Fördelar med dataspel och hur det utvecklar dina ekonomiska färdigheter

Många unga saknar erfarenhet och kunskap om att förvalta sina pengar klokt, så därför är dataspel ett bra sätt för denna grupp att lära sig dessa färdigheter. Dataspel är en hobby som de flesta unga tycker är roligt och engagerande. Det är ingen slump att det finns miljardtals spelare världen över och att det är på väg mot tre miljarder. Många av dagens populära dataspel involverar virtuella resurser, pengar och valutor som du behöver förvalta på bästa sätt. Till exempel måste du i strategispel spendera resurserna klokt och planera vad som ger störst utdelning på sikt. Du lär dig att resurserna inte är gratis och att du måste spendera dem klokare än din motståndare för att vinna.

Tre fördelar med att spela som utvecklar dina färdigheter i att förvalta pengar och sköta betalningar är:

  • Läsning – Läsfärdigheter är en viktig del för att förstå avtal, kontrakt och köpvillkor. Varje erfaren spelare känner väl till vikten av att förstå instruktioner för att klara av spelens utmaningar.
  • Minneskapacitet – Många dataspel kretsar kring att komma ihåg och memorera saker, allt från hur mycket vissa föremål kostar till hur en boss ska besegras. Din minneskapacitet är även grundläggande för att kunna ta hand om din ekonomi och komma ihåg hur mycket saker kostar.
  • Problemlösning – Det centrala i varje dataspel är en utmaning som behöver klaras av. Genom att bemästra dataspelens utmaningar kan bli bättre på att hitta lösningar på dina ekonomiska utmaningar. Du kan lära dig att analysera och använda din logik för att betala av dina skulder hos inkassoföretag.