Är alla spel lämpliga för barn?

80.248.231.213 Sites > storakulturbloggpriset.se > Beroende av spel > Är alla spel lämpliga för barn?

Det är absolut inte alla spel som är lämpliga för barn. Hos Folkhälsomyndigheten kan man läsa mer om barn och dataspel överlag, men det gäller också att man som förälder håller en hel del koll.

Ha koll på spelen

När du ska köpa dataspel till ditt barn bör du alltid titta på om spelen tycks lämpliga för ditt barn. Kanske har du barn i olika åldrar. Då kan ett spel vara lämpligt för det äldre barnet, men inte för det yngre. Då får du som förälder hindra det yngre barnet från att spela, även om det kan vara tufft.

Åldersgränser finns av en anledning

Det finns åldersgränser för spel av en anledning. Många spel är lämpliga också för små barn, och det kan vara lärorika spel eller spel där man ska ta hand om husdjur eller laga mat. Andra spel är våldsamma och innehåller blod eller dåligt språkbruk. De spelen brukar ha en åldersgräns på 15 eller 18 år. Då bör inte yngre spelare ta del av dem. Vissa moment kan rent av vara skräckinjagande och de kan skrämma barnet rejält även om det är lite äldre.