Är dataspelsberoende skadligt?

När det gäller dataspel och beroende kan man ofta läsa om sådant i SvD och liknande tidningar. Det behöver inte vara så att ett mindre beroende är skadligt men det finns vissa risker även med ett lättare beroende.

Risk att missa andra saker på grund av spelet

När dataspelen tar överhanden och man gillar dem väldigt mycket finns det alltid en risk att man missar andra saker för att kunna spela istället. Man kanske sitter uppe länge på nätterna för att spela och då orkar man inte gå till arbetet. Man kanske struntar i att hämta posten eller att gå ut med soporna på grund av spelet, eller så hamnar städningen på efterkälken.

För lite fysisk rörelse

När man blir beroende av datorspel blir man också ganska stillasittande. Det finns en stor risk att kroppen och ens fysik blir lidande av spelandet.

När umgänget tar skada

Det sociala umgänget kan också skadas av för mycket spelande. Kanske har du inte längre samma tid att spendera med din familj eller med de du har kära. Det kan sätta käppar i hjulen för de flesta relationer och allt går inte att laga. När någon påtalar att du spelar för mycket kan det vara klokt att ta en funderare.