Att bli beroende av dataspel

I dag finns det flera varianter av dataspel och man kan fastna i dem. Tiden springer iväg när man har roligt och det är ibland svårt att slita sig från vänner i onlinespelet, eller från en bana man just håller på att spela. Men hur är det att vara beroende av dataspel och hur blir man av med beroendet?

Att bli av med beroendet

Hos 1177 finns det mycket bra information kring olika typer av beroenden, bland annat kring spelberoende. Om man spelar för mycket datorspel är ett alternativ att man helt slutar med spelandet. Ibland går det inte och då kan man behöva ta hjälp av till exempel en läkare.

Hur lätt är det att bli beroende av dataspel?

Det är faktiskt lättare än man kan tro att bli beroende av ett dataspel. Det beror helt enkelt på att de är lättare att fastna i. Många spel har en fängslande story och handling som kan vara svår att slita sig från.

Hur vet man att man är beroende?

Det kan vara svårt att själv veta att man är beroende av ett dataspel. Men när anhöriga börjar antyda att man spenderar lite för mycket tid vid datorn eller om man missar viktiga saker är det ofta tydliga tecken.