Onlinespel

I tidningar som Expressen kan man ofta läsa om olika onlinespel. Det kan vara recensioner, tester eller klagomål på olika saker som sker i spelen. Men man kan inte bortse från att onlinespel är en genre som blivit allt mer populär under de senaste åren. Allt fler spelare vill kunna ta del av spelen tillsammans. Man vill slåss med varandra, tävla mot varandra eller hjälpas åt i olika spel.

Vad går spelen ut på?

Onlinespel kan gå ut på flera olika saker. Spelen har nämligen flera olika teman. En del spel går ut på att man ska slåss mot olika monster, andra på att man ska ta hand om hästar. I dag kan man i stort sett hitta ett onlinespel oavsett vilket intresse man har. Det kan löna sig att titta runt lite för att hitta ett spel man verkligen trivs med.

Finns det risker med spelen?

Jo, onlinespel har en del risker. Ett spel som laddas ner till datorn kan innehålla virus eller trojaner även om det är osannolikt när spelen laddas ner från en pålitlig källa. Man kan dock aldrig känna sig helt säker. När det gäller onlinespel kan man ofta också chatta och kommunicera med andra spelare över nätet. Ibland är chattarna modererade, andra gånger inte. Det finns dock en risk att man utsätts för otrevliga saker som påhopp eller annat.

Kan barn spela dem?

Det finns onlinespel som riktar sig till barn. Det betyder dock inte att alla de spelen är lämpliga för barn. Det kan finnas lite läskiga moment i spelen som är obehagliga speciellt för mindre barn. Spelen kan också ha chattar som inte riktigt lämpar sig för barnen. Som förälder bör du ha koll på ditt barn när det spelas.

Krävs det en bra dator?

Ett onlinespel som laddas ner till datorn och spelas kan kräva en bättre dator. Det är främst processor, RAM och grafikkort som kan ställa till det. Att ha en lite nyare och mer kraftfull dator är inte alls fel. Även en äldre dator kan fungera men det är kanske inte möjligt att spela spelet med bästa kvalitet.

Kan man spela med sämre internet?

Onlinespel kräver en internetuppkoppling för att de ska fungera. Ju mer krävande spelet är, desto starkare och mer stabil internetuppkoppling krävs. Om uppkopplingen är för långsam kommer spelet att ladda långsamt och det kan hacka eller lagga. Det kan dock gå att spela, men en bra internetuppkoppling är helt klart att föredra.

Spela på olika enheter

Vissa onlinespel kan spelas på flera enheter. Du kan till exempel möta spelare som spelar via sina mobiler istället för över datorn. Det här är ett sätt att träffa många nya vänner på, även om inte alla har datorer.