Dataspel idag

Att spela dataspel är något som tillhör väldigt många ungdomars vardag i dagsläget. En del spelar bara en timme om dagen, medan andra spelar flera timmar om dagen och sätter sig framför datorn så fort de kommer hem. Därför kommer denna artikel kolla närmre på hur ungdomar spelar dataspel och hur det kan göras mer hälsosamt.

Köp rätt tillbehör

En av de allra viktigaste delarna med att spela dataspel på ett hälsosamt sätt är att köpa rätt typer av tillbehör. Det handlar bland annat om att sitta i rätt ställning. Dock kan det vara svårt att sitta i rätt ställning hela tiden, varför tillbehören är otroligt viktiga. Ett tillbehör som kan vara bra att köpa är ett laptopbord som fungerar som ett upphöjning från bordet som datorn redan står på. Detta kan vara bra för både nacken och ryggen, då spelare måste räta på sig och titta lite uppåt. Att sitta och kolla rakt framåt gör nämligen att många spelare skadar sin rygg då man tenderar att inte sitta rakt. Laptopbordet är också bra om man exempelvis ska studera eller kanske skriva en längre essä. Detta då man rätar upp ryggen i jämförelse till att ligga och skriva i sängen exempelvis. Dock kan det vara lättare sagt än gjort.

Sätta tidsramar

Utöver att sitta rätt kan det också vara bra att sätta tidsramar på sitt spelande. På grund av att nästan alla ungdomar också spenderar mycket tid vid datorn i skolan eller kanske till och med vid tv:n gör det att fysisk aktivitet utomhus ofta hamnar i skymundan. Genom att begränsa sitt spelande till en viss tid varje dag kan det därför göra att man har en mer hälsosam livsstil. Detta är också bra för familjemedlemmar vilka kan känna sig lite utanför om man hela tiden sitter och spelar.