Uppmuntra dina barn att spela dataspel

80.248.231.213 Sites > storakulturbloggpriset.se > Varianter av dataspel > Uppmuntra dina barn att spela dataspel

I dagens digitaliserade och moderna samhälle är utan tvekan datorn det viktigaste verktyget. Att begränsa barns tid framför datorn skulle vara detsamma som begränsa jägare att använda pilbåge under stenåldern. Det är svårt att hitta ett mycket roligare sätt att bli bra på att använda datorer än dataspel.

Uppmuntra till att spela dataspel med leksaker och prylar

Barn har varit förtjusta i dataspel i årtionden och i takt med tekniska innovationer ökar intresset bara ännu mer. Faktum är att det är svårt att hitta barn som inte spelar eftersom nästan alla äger en dator eller smartphone. Av denna anledning är det knappast några svårigheter att uppmuntra barn att spela dataspel. Hos Gameloot har du ett brett sortiment av prylar baserade på olika dataspel som Counter-Strike, Fortnite, Minecraft och Pac-Man. Varför inte uppleva spänning med en Fortnite-lootlåda för endast 199 kronor? Eller ett gosedjur föreställande en sköldpadda från Minecraft? Om du köper för 349 kronor är frakten gratis, annars kostar det endast 29 kronor.

Tricket med att spela dataspel är att hitta rätt balans och se till att dra nytta av fördelarna med att spela. De främsta fördelarna med att låta ditt barn spela är följande:

  • Lär barn att samarbeta.
  • Utvecklar förmågan att resonera och lösa problem.
  • Ökar aktivitetsnivån.

Läs vidare!

Topp 3 fördelar

1. Lär barn att samarbeta – Dataspel ger färdigheter som man har stor nytta av i verkliga livet, inte minst att samarbeta tillsammans med andra i team för att uppnå gemensamma mål. Eftersom vuxenlivet och arbetslivet ofta kräver lagarbete är det en otrolig lärdom att lära sig samarbete tidigt.

2. Utvecklar förmågan att resonera och lösa problem – Studier visar att dataspel har många positiva effekter på hjärnans funktioner, bland annat stimulerar det lärande. Faktum är att det är så effektivt att virtuella simuleringsspel används för att lära upp läkare och militärer. Till exempel kan det hjälpa till att fatta kvicka beslut och bearbeta information snabbare. Snabba actionspel kan öka spelarens visuospatiala förmåga ganska markant och andra förmågor som brukar ingå i intelligenstest. Vidare kan dataspel också förbättra koordinationen mellan öga och hand samt hörseluppfattningen.

3. Ökar aktivitetsnivån – Den mest oväntade fördelen är att dataspel uppmuntrar till fysiskt aktivitet. Mängden dataspel med stöd för virtuell verklighet ökar snabbt och där måste man göra fysiska rörelser. I själva verket är det numera fullt möjligt att träna i virtuell verklighet! Det här är fantastiska nyheter för stillasittande och överviktiga barn. Vad kan vara ett mer uppmuntrande sätt att bli mer aktiv än genom dataspel? Se till att köpa hem några prylar från GameLoot.se och kom igång med spelandet.