Använd dig av CRM-system som spelutvecklare

80.248.231.213 Sites > storakulturbloggpriset.se > Varianter av dataspel > Använd dig av CRM-system som spelutvecklare

Att vara spelutvecklare är onekligen att befinna sig i en dynamisk och blomstrande bransch. Idag finns både små och stora spelutvecklare som tar hem stora framgångar och många drömmer om att bli den som skapar nya Minecraft. För att lyckas som spelutvecklare gäller det dock inte bara att vara duktig på att ta fram spel. Det finns mycket annat som spelar roll för att lyckas som företagare.

Ett av de viktigaste kapitalen som du har som spelutvecklare och företagare inom spel är dina kunder. Det är också här termen crm system kommer in i ekvationen. CRM står helt enkelt för Customer Relationship Management och finns till för att du som företagare ska kunna stärka relationen till dina kunder och hålla dem kvar.

Så lyckas du behålla dina kunder

Överallt poppar de upp, nya spelbolag som lyckats med det som alla vill, att ta sig till toppen. Idag kan man till exempel läsa om det lilla spelbolaget som noterades på börsen, samt hur ett litet företag från Umeå lyckades locka världseliten inom spel. Men hur gör då dessa aktörer för att lyckas? Ibland handlar det förstås om tur eller kändisskap, men ofta har man även bra kundrelationer.

Genom att implementera ett CRM-system i ditt företag kan du få allt från bättre kunskap om till kommunikation med dina kunder. Du kan enkelt se vad de gillar, ogillar och vad de återvänder för att använda för tjänster. Det här är kunskaper som är viktiga för dig som spelutvecklare då de hjälper dig att fokusera på att ta fram sådant som din kundgrupp föredrar.

Därför stärker CRM konkurrenskraften

Tänk dig att du säljer ett spel som är snarlikt en konkurrents variant. Vad ska du då göra för att kunden ska välja dig? Här handlar det helt plötsligt inte om vem som har det bästa spelet utan snarare om vem som ger bäst kundservice. Om du använder dig av CRM kan du lära dig mer om dina kunder och på så sätt uppfylla deras behov. Om du gör det är sannolikheten stor att de fortsätter att vända sig till dig och inte går till din konkurrent. Det är också viktigt att veta att nöjda kunder gärna berättar om sina erfarenheter för andra och på så sätt ger dig ännu fler kunder. Goda omdömen från nöjda kunder är nämligen en av de bästa marknadsföringsstrategier du kan ägna dig åt.

Samla alla kundinformation på ett ställe med CRM

Visst kan du själv sammanställa kunddata och försöka analysera dina kunders behov själv. Problemet är bara att detta ofta blir rörigt och svårt att hålla koll på. Med ett bra CRM-system, till exempel från Lime, får du all data och all statistik samlad på ett och samma ställe. Det ger dig också mer tid att ägna dig åt att göra det du är bäst på, nämligen utveckla spel. Kort sagt, om du är spelutvecklare och vill lyckas i branschen så är det en bra idé att titta närmare på CRM och vad det kan göra för dig.