Fördelar med att spela på datorn och mobilen

80.248.231.213 Sites > storakulturbloggpriset.se > Varianter av dataspel > Fördelar med att spela på datorn och mobilen

Fördelarna med att spela dataspel är många, bland annat förbättrar det din förmåga att minnas och lösa problem. Det kan även förbättra ditt humör och till och med dina sociala färdigheter. Den föråldrade bilen av dataspelare som nördar och socialt missanpassade personer ligger långt ifrån sanningen. I själva verket har dataspel många kognitiva och sociala fördelar som du har praktisk nytta av i verkliga livet.

Nästa gång någon säger till dig att dataspel är dåligt kan du nämna följande lista på fördelar med att spela:

  • Förbättrar ditt minne.
  • Ökar din spatiala förmåga.
  • Utvecklar din perception och vision.

Naturligtvis gäller ovanstående fördelar även för smartphones eller iPhones. Om du inte har råd att köpa den senaste telefonen kan du alltid köpa en begagnad iPhone X hos mResell. Där har du en iPhone X som är så gott som ny för endast 3 699 kronor med 12 månaders garanti. Denna modell har 64 gigabyte och levereras även med en Apple USB-laddare.

Fortsätt läsa föra att kika närmare på fördelarna med att spela på datorn och mobilen!

Topp 3 fördelar med att spela

1. Förbättrar ditt minne – Många dataspel kräver strategiskt tänkande och koncentration, oavsett om det gäller att bygga i Minecraft eller kämpa för att överleva i Fortnite. Allt du behöver tänka på kräver minne och att du håller reda på information.

2. Ökar din spatiala förmåga – Studier visar på att skjutspel förbättrar din förmåga att visualisera objekt i tre dimensioner. Det här har fördelen att göra dig bättre på att bedöma avstånd mellan saker och föreställa dig hur objekt roteras i sinnet.

3. Utvecklar din perception och vision – Perception och vision är viktiga förmågor som du har stor nytta av i verkliga livet. En av fördelarna är att du får bättre koll på dina vänner i en folkmassa eller att du hittar något du tappar på marken.