Spela dataspel om vikten av att välja rätt elbolag

80.248.231.213 Sites > storakulturbloggpriset.se > Varianter av dataspel > Spela dataspel om vikten av att välja rätt elbolag

Det mest engagerande och underhållande sättet att lära sig om allvarliga ämnen är utan tvekan genom dataspel. I dagsläget är det nästan tre miljarder människor som spelar dataspel och antalet växer stadigt. Denna räckvidd gör dataspel till ett perfekt sätt att förmedla budskap och informera om viktiga ämnen, speciellt för barn och ungdomar.

Med tanke på att alla ungdomar gillar att spela dataspel är det ett perfekt sätt för dem att lära sig effekterna av vissa beteende- och livsstilsval. Vid första anblick kan det verka svårt att få ungdomar att spela denna typ av dataspel, fast om du tänker på alla dataspel som baseras på en postapokalyptisk värld är det inte så långsökt.

Några av de mest kända speltitlarna som utspelas i en post-apokalyptisk värld är:

  • Fallout
  • Metro Exodus
  • Dying Light
  • I Am Alive
  • Wasteland

Även om dessa dataspel kan vara en överdrift visar de att det är fullt möjligt att skapa ett dataspel baserat på klimatförändringarna. Ett dataspel kan visa på konsekvenserna av att inte göra medvetna val som att byta elbolag, källsortera, köpa begagnat och återvinna. Genom åren får denna typ av val en ackumulerad effekt som påverkar klimatet.

Låt ungdomar lära sig om klimatförändringarna genom dataspel

Klimatförändringar, miljöförstöring, stigande havsnivåer och skogsskövling är både lokala och globala problem som påverkar alla människor på jorden. I själva verket påverkar klimatförändringarna nästan alla aspekter i det dagliga livet, från mat och kläder till transportinfrastrukturen. Det har en avgörande effekt på mänsklighetens framtid. För att på lång sikt klara av denna utmaning måste alla lär sig vad som händer och göra sin del för att bryta utvecklingen. Att byta elbolag är kanske enklaste och ett av de mest effektiva sätten att göra skillnad. Hos den oberoende guiden BytElbolag.se får du hjälp att jämföra elavtal och hitta ett elbolag med förnybarenergi. Här listas de främsta elbolagen och beskrivs vilka fördelar de har på ett tydligt sätt. Ett byte gynnar din plånbok och du kan spara tusenlappar per år på att byta till ett klimatsmart elbolag.